Mokakohvi-šokolaadi-semifreddo
Korralik vähikaste võtab tavapärasest rohkem aega, kuid koka vaev saab tasutud suurepärase maitsega. Kohevad kreveti-lõhekotletid sobivad maitsvaks pearoaks või serveerimiseks peolaual.
Nii valmib mokakohvi-šokolaadi-semifreddo
Portsjonid: | 10-15 |
Raskusaste: | keskmine |
Valmistusaeg: | 1 tund + 12 tundi |
(gluteenivaba, ei sisalda soja ega pähkleid)
- 3 munakollast
- 3 munavalget
- 4 dl tuhksuhkrut
- 4 dl rõõska koort
- 1 pakk (300 g) maitsestamata toorjuustu
- 3 dl kanget kohvi
- 1 dl kohvilikööri
- 1 spl kakaopulbrit
- 2 spl vaniljesuhkrut
- 3 dl šokolaadipuru
Siirup
- 4 dl kanget kohvi
- 1,2 dl suhkrut
Vahusta omavahel munakollased ja pool tuhksuhkru kogusest. Vahusta munavalged ja lisa vahule ülejäänud tuhksuhkur. Vahusta rõõsk koor. Sega toorjuustuga kohv, liköör, kakao ning vaniljesuhkur. Sega hulka šokolaadipuru ja vahustatud munakollased. Sega hulka vahustatud rõõsk koor ja munavalgevaht. Vala taigen vormidesse ja hoia kuni järgmise päevani sügavkülmas.
Siirupi valmistamiseks keeda kohv ja suhkur. Jahuta. Kaunista semifreddod kohvisiirupi ja šokolaadipuruga.