Sparglisalat nisuteradega
Sparglisalati valmistamine on lihtne ka suuremas koguses ja sobib serveerimiseks näiteks suvepidudel. Hõrk salat sobib ka veganitele.
Nii valmib sparglisalat nisuteradega
Portsjonid: | 10-15 |
Raskusaste: | keskmine |
Valmistusaeg: | 45 min |
Veganitoit, laktoosivaba, ei sisalda piima, soja, pähkleid, kanamuna ega kala/koorikloomi.
- 300 g keetmata nisuteri
- 500 g sparglivõrseid
- 2 paprikat
- 1 apelsin
- 1 kimp rohelisi sibulaid
- 500 g kirsstomateid
- soola
- musta pipart
- ½ dl värskelt pressitud sidrunimahla
- ½ dl õli
Keeda nisuteri soolaga maitsestatud vees umbes 30 minutit, kuni terad on pehmed. Kurna ja jahuta külma vee all. Eemalda spargli puine osa ja rösti õlita pannil koos soolaga, seejärel jahuta ja lõika tükkideks. Lõika paprika kuubikuteks, koori apelsin ja lõika viiludeks, haki sibul ja poolita kirsstomatid. Sega kõik koostisosad ja maitsesta soola, musta pipra ning sidrunimahlaga. Nirista salati peale õli.