Ürdimarinaadis lamba välisfilee
Lamba välisfilee pannakse 1 ööpäevaks soolvette seisma. Peale seda asetatakse liha ürdimarinaadi ja lastakse pikalt marineeruda. Lamba välisfileed serveeritakse traditsiooniliselt koos piparmünditarretisega.
Nii valmib ürdimarinaadis lamba välisfilee
Portsjonid: | 8 |
Raskusaste: | keskmine |
Valmistusaeg: | 1 tund +2 ööpäeva marinaadis |
(laktoosi- ja gluteenivaba, ei sisalda piima, kanamuna, soja, pähkleid, herneid, kala ega koorikloomi, sellerit)
- 1 dl meresoola
- 1 l vett
- paar oksa värsket tüümiani ja rosmariini
- 1 kg lamba välisfileed
- näpuotsatäis soola
- musta pipart otse pipraveskist
- värsket tüümiani, rosmariini ja peterselli
- musta pipart otse pipraveskist
- 0,5 dl rüpsiõli
- 2 dl piparmünditarretist
Keeda valmis soolvesi, lisa sinna rosmariin ja tüümian ning jahuta. Prae fileed pannil, kuni liha võtab meeldiva värvi, misjärel lisa pinnale näpuotsatäis soola ning musta pipart. Aseta liha sisse lihatermomeeter ja küpseta fileed madalal temperatuuril (ca 125 °C), kuni selle sisetemperatuur on 54 kraadi. Tõsta fileed soolvette jahtuma ja jäta umbes 1 ööpäevaks külmkappi. Tõsta seejärel fileed soolveest välja ja lisa pinnale veidi õli ning musta pipart. Kata fileed rohke purustatud ürdiseguga ja jäta ööseks külmkappi marineeruma.
Lõika lamba välisfilee õhukesteks, u 0,5 cm paksusteks viiludeks ja serveeri piparmünditarretisega. Kaunista hakitud ürtidega.